Повернутися
на головну

Піде

Інгредієнти

Турецька

1 год 30 хв

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)

  • 2 курячих яйця кімнатної температури

  • 450—500 г пшеничного борошна

  • 2 ст. л. (з гіркою) натурального йогурту

  • 1/3 склянки рослинної олії

  • 0,5 склянки теплої води

  • 2 ч. л. цукру 

  • 0,5 ч. л. солі

Начинка:
  • 500 г яловичого фаршу (частину можна замінити куркою)

  • 30—50 г твердого сиру

  • 2—3 шт. помідорів (або 1 ст. л. томатної пасти)

  • 2—3 шт. перця солодкого

  • 2 шт. цибулі ріпчастої

  • Сіль, спеції (на смак)

  • Рослинна олія 

Приготування

У глибокій мисці перемішати яйця та олію. Додати йогурт, перемішати. Влити теплу воду. Засипати сухі дріжджі «Саф-Момент», цукор та сіль. Ретельно перемішати. Просіяти у суміш борошно та замісити м’яке липке тісто (місити недовго). Посипати його борошном, накрити рушником, залишити на час приготування фаршу.

Дрібно порізану цибулю обсмажити на рослинній олії, додати м’ясний фарш, тушкувати 7—8 хв. Додати тонко нарізаний перець, тушкувати ще 6—8 хв. Потім додати нарізані кубиками помідори (помідори попередньо облити окропом і зняти з них шкірку), тушкувати 5—6 хв.

Тісто для Піде розділити приблизно на 10 частин. Розкачати/розтягнути кожну частину у тонкий овальний пласт. На пласт покласти м’ясну начинку, залишаючи краї порожніми. Загорнути краї тіста на начинку, сформувавши «човник» (залишаючи відкритою тільки центральну частину начинки). Піде с фаршем покласти на застелене пергаментом деко, частину «човників» посипати тертим сиром (тільки начинку).

Випікати Піде у розігрітій до 230—250 °С духовці, поки скоринка не підрум’яниться (близько 15 хв).

Смачного!