Англійські мафіни
Інгредієнти
Тісто
-
1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)
-
125 мл молока
-
50 г вершкового масла
-
1 ст. л. меду або цукру
-
125 мл води
-
1/4 ч. л. солі
-
520 г борошна + додатково у разі потреби
Приготування
Борошно всипати в миску гіркою, зробити всередині заглиблення, додати сухі дріжджі «Саф-Момент». В каструльку налити молоко, додати масло, сіль, мед і на невеликому вогні, помішуючи, розігріти до повного розчинення масла й меду. Зняти з вогню і дати суміші охолонути до кімнатної температури.
До борошна з дріжджами поступово додати рідку суміш, замісити однорідне еластичне, але не дуже круте тісто, накрити його рушником і дати відпочити протягом 15 хв.
Розкачати тісто в пласт товщиною близько 1,5—2 см і вирізати виїмкою або склянкою кола діаметром 6—7 см. Накрити вироби рушником і залишити в теплому місці на 40—45 хв. За цей час вони мають збільшитися у півтора-два рази.
Перекласти булочки на застелене пергаментом деко і поставити у розігріту до 180 °С духовку. Випікати близько 15—20 хв: до готовності і золотистого кольору.
Nota bene. Англійські мафіни неперевершено смакують із джемом або варенням!
Смачного!