Повернутися
на головну

Англійські мафіни

Інгредієнти

Британська

2 год 10 хв

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)

  • 125 мл молока

  • 50 г вершкового масла

  • 1 ст. л. меду або цукру

  • 125 мл води

  • 1/4 ч. л. солі

  • 520 г борошна + додатково у разі потреби

Приготування

Борошно всипати в миску гіркою, зробити всередині заглиблення, додати сухі дріжджі «Саф-Момент». В каструльку налити молоко, додати масло, сіль, мед і на невеликому вогні, помішуючи, розігріти до повного розчинення масла й меду. Зняти з вогню і дати суміші охолонути до кімнатної температури.

До борошна з дріжджами поступово додати рідку суміш, замісити однорідне еластичне, але не дуже круте тісто, накрити його рушником і дати відпочити протягом 15 хв.

Розкачати тісто в пласт товщиною близько 1,5—2 см і вирізати виїмкою або склянкою кола діаметром 6—7 см. Накрити вироби рушником і залишити в теплому місці на 40—45 хв. За цей час вони мають збільшитися у півтора-два рази.

Перекласти булочки на застелене пергаментом деко і поставити у розігріту до 180 °С духовку. Випікати близько 15—20 хв: до готовності і золотистого кольору.

Nota bene. Англійські мафіни неперевершено смакують із джемом або варенням!

Смачного!