Повернутися
на головну

Піца «Маргарита»

Інгредієнти

Італійська

1 год 15 хв

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11г)

  • 300 мл води

  • 2 ч. л. цукру

  • 1 ч. л. солі

  • 4 ст. л. соняшникової олії (чи оливкової)

  • 500 г борошна

Начинка:
  • 830 г помідорів

  • 415 г моцарели

  • Орегано (можна сушений)

  • Базилік

  • Рослинна олія

  • Сіль, перець

Приготування

Борошно всипати в миску гіркою, зробити всередині заглиблення, додати сухі дріжджі «Саф-Момент», цукор, сіль, олію, теплу воду

та замісити тісто. Потім накрити рушником і поставити в тепле місце на 45 хв.

Помідори почистити від шкірки, дрібно нарізати. Моцарелу нарізати тонкими кружальцями. Форму застелити пергаментним папером

і змастити олією.

На тісто викласти помідори, посолити, приправити перцем та орегано. Поставити піцу у розігріту до 180 °С духовку та випікати протягом 10—15 хв.

Дістати піцу з духовки. Викласти моцарелу і знову поставити в духовку на 5—7 хв, щоб сир розплавився.

Дістати піцу з духовки та прикрасити листочками свіжого базиліку.

Смачного!