Повернутися
на головну

Піца «Гавайська»

Інгредієнти

Італійська

1 год 15 хв

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11г)

  • 1 ст. л. цукру

  • 250 мл теплої води

  • 1 дрібка солі

  • 1 ст. л. оливкової олії

  • 350 г борошна (+ 50—100 г, якщо тісто виявиться рідким)

Начинка:
  • 2 ст. л. томатного соусу 

  • 0,5 ч. л. орегано (на бажання)

  • 150 г вареного курячого філе

  • 120 г консервованих ананасів

  • 150—200 г твердого сиру (бажано щільна моцарела)

Приготування

Борошно всипати в миску гіркою, зробити всередині заглиблення, додати сухі дріжджі «Саф-Момент», цукор, дрібку солі, оливкову олію, влити воду. Замісити тісто.

Викласти тісто для піци на стіл, посипаний борошном, та вимішувати близько 5 хв. Потім покласти в миску, накрити рушником

та залишити на 30 хв, щоб піднялося вдвічі.

Варене куряче філе та ананаси порізати шматочками. Сир натерти на крупній терці.

Тісто дістати з миски на присипаний борошном стіл, трохи вимісити, розкачати скалкою, придавши форму кола. Потім викласти

на деко, застелене пекарським папером, змастити томатним соусом, посипати орегано. Викласти курку, ананаси, посипати сиром

та поставити у розігріту до 200 °С духовку. Випікати 20—25 хв. 

Смачного!