Повернутися
на головну

Віденські рогалики

Інгредієнти

Австрійська

1 год 30 хв

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)

  • 200-250 мл молока

  • 3 яйця

  • 200 г цукру

  • 150 г вершкового масла 

  • 700—800 г борошна

  • Олія для змащення деко

Начинка:
  • Горіхи + цукор

  • Яблука + цукор + кориця

Приготування

Борошно всипати в миску гіркою, зробити всередині заглиблення. Додати сухі дріжджі «Саф-Момент». Яйця розтерти з цукром. Додати до борошна з дріжджами молоко, яйця, цукор та розм’якшене вершкове масло. Замісити тісто.

Накрити тісто рушником та поставити в тепле місце на 30—40 хв.

Приготувати начинку: у блендері подрібнити горіхи. Додати цукор, перемішати. Яблуко почистити, нарізати кубиками, перемішати з цукром (можна додати корицю на бажання). Тісто поділити на 3 частини. Кожну частину розкачати в коло товщиною 2—3 мм. Коло розрізати на 8 трикутників.

На широкий край викласти по 1 ч. л. начинки (горіхової чи яблучної). Згорнути рогалики. Краї рогалика трохи притиснути, щоб вони не розкрилися під час випікання.

Деко застелити пекарським папером, трошки змастити олією. Викласти рогалики.

Поставити в розігріту до 180 °С духовку. Випікати 20—25 хв.

Смачного!