Повернутися
на головну

Булочки «Сінабон»

Інгредієнти

Американська

3 год 35 хв

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)

  • 250 мл теплого молока 

  • 2 яйця кімнатної температури

  • 75 г вершкового масла (розтопити)

  • 5 склянок борошна 

  • 1 ч. л. солі

  • 100 г цукру

Начинка:
  • 1 склянка коричневого цукру

  • 2,5 ст. л. меленої кориці

  • 75 г вершкового масла

Помадка:
  • 100 г вершкового сиру (типу Маскарпоне, Філадельфія, Альметте)

  • 50 г вершкового масла

  • 200 г цукрової пудри

  • 0,5 ч. л. ванільного цукру

  • 1/8 ч. л. солі

Приготування

Збити яйця із цукром, додати розтоплене масло, сіль, молоко, все перемішати. До борошна додати сухі дріжджі «Саф-Момент», перемішати. До рідкої суміші поступово додати борошно з дріжджами і замісити тісто протягом 7—8 хв, потім накрити миску рушником і залишити підніматися. Коли тісто збільшиться удвічі, викласти його на присипану борошном поверхню, накрити і дати постояти ще 10 хв. 

У невеликій мисці змішати коричневий цукор та корицю. Розкачати тісто у прямокутник розміром 40 × 50 см. Змастити верх пласту розтопленим вершковим маслом і рівномірно посипати сумішшю цукру та кориці. Скатати пласт у довгий рулет і нарізати на 12 частин.

Викласти булочки у злегка змащену прямокутну форму для випічки, накрити рушником і дати піднятися майже удвічі протягом 30 хв.

Тим часом розігріти духовку до 200 °С. Випікати булочки до золотистого кольору приблизно 15 хв.

Поки булочки випікаються, приготувати помадку: збити розм’якшений вершковий сир, розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, ванільний цукор та сіль. Після випікання залити булочки помадкою.

Смачного!