Булочки «Сінабон»
Інгредієнти
Тісто
-
1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)
-
250 мл теплого молока
-
2 яйця кімнатної температури
-
75 г вершкового масла (розтопити)
-
5 склянок борошна
-
1 ч. л. солі
-
100 г цукру
-
1 склянка коричневого цукру
-
2,5 ст. л. меленої кориці
-
75 г вершкового масла
-
100 г вершкового сиру (типу Маскарпоне, Філадельфія, Альметте)
-
50 г вершкового масла
-
200 г цукрової пудри
-
0,5 ч. л. ванільного цукру
-
1/8 ч. л. солі
Приготування
Збити яйця із цукром, додати розтоплене масло, сіль, молоко, все перемішати. До борошна додати сухі дріжджі «Саф-Момент», перемішати. До рідкої суміші поступово додати борошно з дріжджами і замісити тісто протягом 7—8 хв, потім накрити миску рушником і залишити підніматися. Коли тісто збільшиться удвічі, викласти його на присипану борошном поверхню, накрити і дати постояти ще 10 хв.
У невеликій мисці змішати коричневий цукор та корицю. Розкачати тісто у прямокутник розміром 40 × 50 см. Змастити верх пласту розтопленим вершковим маслом і рівномірно посипати сумішшю цукру та кориці. Скатати пласт у довгий рулет і нарізати на 12 частин.
Викласти булочки у злегка змащену прямокутну форму для випічки, накрити рушником і дати піднятися майже удвічі протягом 30 хв.
Тим часом розігріти духовку до 200 °С. Випікати булочки до золотистого кольору приблизно 15 хв.
Поки булочки випікаються, приготувати помадку: збити розм’якшений вершковий сир, розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, ванільний цукор та сіль. Після випікання залити булочки помадкою.
Смачного!