Італійський Панетон
Інгредієнти
Тісто
-
1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)
-
Борошно – 1 кг
-
Сіль – 1,5 ч.л.
-
Цукор – 250 г
-
Яйця – 3 шт.
-
Масло – 150 г
-
Молоко – 200 мл
-
Курага – 200 г
-
Родзинки – 200 г
-
Ванілін – на кінчику ч.л.
Приготування
Змішайте всі сухі інгредієнти: дріжджі «Саф-Момент», сіль, цукор, ванілін. Додайте м’яке масло, яйця та молоко. Вимішуйте тісто до однорідного його стану. Наприкінці замісу додайте порізану попередньо вимочену курагу та родзинки.
Помістіть тісто в ємкість і залиште в теплому місці на 1 годину.
Поки тісто бродить, підготуйте формочки – змастіть їх маслом. Розділіть тісто на 2 частини, сформуйте кульки та покладіть у формочки (тісто має заповнювати 1/3 формочки). Залиште в теплому місці, доки тісто не підніметься до верху форми.
Випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом 30-40 хв. за температури 180°С.
Смачного!