Повернутися
на головну

Італійський Панетон

Інгредієнти

італійська

1 година 30 хвилин

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)

  • Борошно – 1 кг

  • Сіль – 1,5 ч.л.

  • Цукор – 250 г

  • Яйця – 3 шт.

  • Масло – 150 г

  • Молоко – 200 мл

  • Курага – 200 г

  • Родзинки – 200 г

  • Ванілін – на кінчику ч.л.

 

Приготування

Змішайте всі сухі інгредієнти: дріжджі «Саф-Момент», сіль, цукор, ванілін. Додайте м’яке масло, яйця та молоко. Вимішуйте тісто до однорідного його стану. Наприкінці замісу додайте порізану попередньо вимочену курагу та родзинки.

Помістіть тісто в ємкість і залиште в теплому місці на 1 годину.

Поки тісто бродить, підготуйте формочки – змастіть їх маслом. Розділіть тісто на 2 частини, сформуйте кульки та покладіть у формочки (тісто має заповнювати 1/3 формочки). Залиште в теплому місці, доки тісто не підніметься до верху форми.

Випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом 30-40 хв. за температури 180°С.

Смачного!