Повернутися
на головну

Медова паска з цукатами та горіхами

Інгредієнти

українська

1 година 30 хвилин

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів ТМ «Саф-Момент» (11 г)
  • 500 г борошна
  • ½ ч. ложки солі
  • 180 г цукру
  • 180 г вершкового масла
  • 4 шт. яєчного жовтка
  • 170 г молока
  • 100 г лісових горіхів (або будь-яких інших на Ваш смак)
  • 80 г цукатів
  • 1 ст. ложка меду
  • 1/3 ч. ложки ваніліну
  • 1 шт. яйце (для змащування)

Приготування

До половини маси борошна (250 г) додайте сухі дріжджі ТМ «Саф-Момент» та ретельно перемішайте. Додайте підігріте до 35-38°С молоко, трохи цукру та замісіть опару. Дайте підійти у теплому місці доки вона не збільшиться в об’ємі вдвічі.

Збийте жовтки із цукром, додайте м’яке вершкове масло, мед, сіль та ванілін. До опари додайте отриману масу та частину борошна, що залишилась. Замісіть м’яке тісто, накрийте рушником та залиште його в теплому місці на 30 – 40 хв.

Зробіть обминку тіста та додайте при цьому цукати та подрібнені лісові горіхи. Залиште в теплому місці на 30 хвилин.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом. Тісто розділіть на кульки. 1 кулька має заповнювати форму для випікання на 1/3. Дайте кулькам піднятись, потім змастіть поверхню заготовки яйцем.

Випікайте за температури 170 – 180 °С 20 хвилин, потім ще 25 хвилин за температури 150 – 160 °С.

Смачного!