Повернутися
на головну

Англійські пасхальні булочки

Інгредієнти

Британська

1 година 30 хвилин

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент»  (11 г)
  • Борошно  пшеничне – 700 г 
  • Молоко або вода – 350 г
  • Цукор – 70 г (4 столові ложки)
  • Масло або маргарин – 70 г
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Родзинки – 280 г
  • Цукати апельсинові (або будь-які інші) – 70 г
  • Суміш спецій – 1 г (або пів чайної ложки)

Суміш спецій:

  • Кориця
  • Коріандр
  • Мускатний горіх
  • Імбир
  • Чорний перець
  • Гвоздика

Тісто для оздоблення:

  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Масло або маргарин – 30 г
  • Вода – 90 г

Приготування

До борошна додаємо дріжджі Саф-Момент та перемішуємо.

Далі додаємо цукор, сіль, суміш спецій, масло (маргарин), яйце, молоко (воду) та замішуємо тісто. Після цього додаємо родзинки та цукати. Замішуємо до рівномірного розподілу в тісті.

Залишаємо тісто в теплому місці, попередньо накривши його та даємо підійти 30 хвилин (або поки тісто не збільшиться вдвічі).

Ділимо тісто на маленькі частини по 60 г., округлюємо та викладаємо на листи по 4 шт. Даємо виробам підійти.

Перед випічкою наносимо оздоблення у вигляді хреста з кондитерського мішка та змащуємо яйцем. Випікати при температурі 170 - 180С 20-30 хвилин.

Суміш спецій:

Взяти мелені спеції: кожної - на кінчику ножа. Перемішати.

Тісто для оздоблення:

Замісити тісто з консистенцією густої сметани

Смачного!