Повернутися
на головну

Фокачча з кульок з оливками та сиром

Інгредієнти

Італійська

3 год 10 хв

Тісто

  • 1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)

  • 750 г борошна

  • 3 ст. л. оливкової олії

  • 1,5 ч. л. солі

  • 1,5 ст. л. цукру

  • 400-450 мл теплої води

Начинка:
  • 225 г твердого сиру (приміром, моцарела)

  • 1,5 банки оливок

Заливка:
  • 300 г перетертих томатів у власному соку

  • 3 зубчики часнику

  • Базилік, орегано

  • Сіль, перець

Приготування

Борошно всипати в миску гіркою, зробити всередині заглиблення. Додати сухі дріжджі «Саф-Момент», цукор, сіль, оливкову олію, теплу воду і замісити м’яке тісто. Накрити його рушником і залишити у теплому місці на 1,5—2 год. Тісто має збільшитись удвічі-втричі.

Нарізати сир кубиками, оливки відцідити.

Тісто ділимо на 30 кульок. Трохи розминаємо кожну кульку, кладемо всередину оливку, кубик сиру, заліплюємо заготовку та знову надаємо їй форму кульки.

У круглу форму, застелену пекарським папером, змащеним олією, викласти кульки з начинкою по колу на невеликій відстані одна від одної. Накрити рушником і залишити підходити протягом 30 хв, поки кульки не склеяться між собою. 

Приготувати соус для заливки: до перетертих томатів додати дрібно порізаний часник, трави, сіль та перець. Змастити фокаччу соусом.

Випікати у заздалегідь розігрітій до 190 °С духовці 40—45 хв.

Смачного!