Фокачча з кульок з оливками та сиром
Інгредієнти
Тісто
-
1 пакетик сухих дріжджів «Саф-Момент» (11 г)
-
750 г борошна
-
3 ст. л. оливкової олії
-
1,5 ч. л. солі
-
1,5 ст. л. цукру
-
400-450 мл теплої води
-
225 г твердого сиру (приміром, моцарела)
-
1,5 банки оливок
-
300 г перетертих томатів у власному соку
-
3 зубчики часнику
-
Базилік, орегано
-
Сіль, перець
Приготування
Борошно всипати в миску гіркою, зробити всередині заглиблення. Додати сухі дріжджі «Саф-Момент», цукор, сіль, оливкову олію, теплу воду і замісити м’яке тісто. Накрити його рушником і залишити у теплому місці на 1,5—2 год. Тісто має збільшитись удвічі-втричі.
Нарізати сир кубиками, оливки відцідити.
Тісто ділимо на 30 кульок. Трохи розминаємо кожну кульку, кладемо всередину оливку, кубик сиру, заліплюємо заготовку та знову надаємо їй форму кульки.
У круглу форму, застелену пекарським папером, змащеним олією, викласти кульки з начинкою по колу на невеликій відстані одна від одної. Накрити рушником і залишити підходити протягом 30 хв, поки кульки не склеяться між собою.
Приготувати соус для заливки: до перетертих томатів додати дрібно порізаний часник, трави, сіль та перець. Змастити фокаччу соусом.
Випікати у заздалегідь розігрітій до 190 °С духовці 40—45 хв.
Смачного!